Het begon allemaal 15 jaar geleden toen Woekie (Davy Couckhuyt) een vintage broek liet maken door zijn tante. Dit deed hem zin krijgen om zelf zijn kleren te kunnen maken en zo ging de bal aan het rollen. Aanvankelijk maakte hij vooral broeken voor zichzelf, maar soms ook voor vrienden die ook zo’n broek wilden. Hij volgde ondertussen ook een avondopleiding ‘herenkleermaker’ en is nog altijd in de leer bij een oude kleermaker om alle fijne kneepjes van het vak te leren.

 

Ondertussen groeide Woekies Broekies uit tot een eenmanszaak waar Woekie momenteel vooral kostuums, gilets, broeken, strikjes en sinds kort ook hemdjes maakt.

 

Woekies Broekies staat voor ambachtelijk en kwalitatief maatwerk, wars van modetrends, originele details en met een knipoog naar vintage kledij. Het persoonlijk contact met zijn klanten vindt hij daarbij enorm belangrijk! Dit omdat het vaak om unieke en gepersonaliseerde stukken gaat waarbij de wensen van de klant voorop staan. Zo is het mogelijk om zelf een ontwerp af te leveren, worden de stofjes samen met hem gekozen, zijn afwerking en details bespreekbaar, kan er ook eigen stof meegebracht worden, … kortom: de mogelijkheden zijn eindeloos! Daarnaast vindt Woekie het ook erg belangrijk om ecologisch te werken. Bij Woekies Broekies ook geen onrechtvaardige arbeidersomstandigheden: alles is immers made in Belgium!

 

Tot slot werkt Woekie sinds kort samen met Lesly Dumortier. Zij was een aantal jaren geleden modellenstikster in een confectiebedrijf en volgde ook de avondopleiding “modeontwerper”. Woekie en Lesly kennen elkaar ondertussen 15 jaar en droomden al een tijdje van een samenwerking. Het begon toen Lesly af en toe iets voor zichzelf kwam maken in het atelier van Woekie en ze beiden ondervonden dat het naar visie en samenwerking toe erg goed klikte. Ze besloten om de droom om te zetten in realiteit: samen willen ze Woekies Broekies verder uitbreiden en willen ze ook starten met het maken van kledij voor vrouwen. De toekomst ziet er dus veelbelovend uit!